JOB SHADOWING U SEVILLI 2024

by | velj 9, 2024 | Erasmus akreditacija (2022.-2027.)

Nastavnik strukovnih predmeta iz područja graditeljstva Tomislav Stantić sudjelovao je na stručnom usavršavanju ‘job shadowing’ u razdoblju od 27. siječnja do 3. veljače 2024. godine u Sevilli. Tomislav je pratio rad i sudjelovao u radu s kolegama na radnim mjestima i na gradilištu. Na taj je način, kako je istakno, iz prve ruke proučavao svakodnevni posao, radno okruženje, metode i načine rada u praksi. Tomislav je pratio rad rekonstrukcije krovišta s ojačanjima na koje su se postavljali solarni paneli.  Mogao je  vidjeti primjere dobre prakse na djelu koje će kasnije upotrijebiti u vlastitom radu.  ‘Job shadowing’ koristan je jer se  dijele vlastita iskustva, međusobno uče jedni od drugih, u učionicu se unose druga iskustva i primjeri dobre prakse.

„Ovo iskustvo za mene je bilo uspješno na više nivoa, profesionalno sam unaprijedio znanje i shvatio važnost obnovljivih izvora energije koje bi trebali u Hrvatskoj više iskorištavati, naučio sam ponešto španjolskog jezika, razmijenio sam profesionalna i kulturna iskustva s ostalim sudionicima iz europskih zemalja. Vjerujem da edukacija i širenje svijesti  o obnovljivim energetskim izvorima nije dovoljno podržano u našoj zemlji, osobno ću svoje iskustvo prenositi učenicima i nastavnicima.“

Program Erasmus+ sufinanciran je od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Koordinatorice projekta: Akreditacijski tim